Van Gogh-kleurboek voor volwassenen

Het kleurboek Kleur je eigen Van Gogh is nu verkrijgbaar in de museumwinkel, de online shop en de boekhandel. In dit kleurboek kunnen volwassenen de meesterwerken van Van Gogh op eigen wijze inkleuren. Uitgeverij Karakter brengt het boek samen met het museum op de internationale markt.

Kleurpotlood, verf of wasco

In Kleur je eigen Van Gogh zijn dertig Van Gogh-schilderijen uit de collectie van het Van Gogh Museum nauwgezet nagetekend in zwart-wit. Deze kleurplaten zijn gedrukt op speciaal papier zodat niet alleen kleurpotlood gebruikt kan worden, maar ook verschillende soorten verf en bijvoorbeeld wasco.

In het boek staan ook de afbeeldingen van de originele schilderijen, zodat men kan kiezen om de tekeningen ofwel natuurgetrouw in te kleuren of om er een geheel eigen interpretatie aan te geven.