Tapijt-designwedstrijd

Vincent op Vrijdag & Desso

In samenwerking met tapijtfabrikant Desso schrijft het Van Gogh Museum een wedstrijd uit voor het ontwerpen van een tapijt dat de hal van het museum zal sieren tijdens de vrijdagavonden Vincent op Vrijdag. Op vrijdagavond 27 november maakt directeur Axel Rüger de winnende ontwerper bekend en is het tapijt voor het eerst te zien op de vloer in het nieuwe entreegebouw van het museum.

Colombiaans ontwerp
Vanessa Valero, een jonge Colombiaanse ontwerpster met een grafische achtergrond, wint de wedstrijd met een tapijt dat is geïnspireerd op het doek De sterrennacht van Van Gogh. De inzendingen zijn door een vakjury beoordeeld: Roland Jonkhoff (directeur Desso), Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum), Bas Kosters (ontwerper/kunstenaar), Thomas Widdershoven (directeur Design Academy), Léon Stolk (creatief directeur Bourne Design), Sinja Bloeme (adviseur Marketing Van Gogh Museum) en Sanne Remmerswaal (voormalig programmeur van de Vrijdagavonden).

Desso heeft het winnende ontwerp omgezet in een tapijt dat vanaf nu elke laatste vrijdagavond van de maand in het museum te bewonderen is.