Museumnacht best bezochte dag van 2015

Op 7 november ontvangt het Van Gogh Museum een recordaantal van 12.590 bezoekers. Het museum is tot 02.00 uur open in verband met de Museumnacht. Ruim 8.000 bezoekers komen ’s avonds naar het museum voor de sprankelende nachtprogrammering. Museumnachtbezoekers kunnen op vertoon van hun entreebewijs op een andere datum nog een keer naar het museum, gratis. Bijna 10% maakt gebruik van deze actie.

Hoogtepunten
Een van de hoogtepunten tijdens de Museumnacht is de virtuele ‘slaapkamer’. Het Google Cultural Institute en Veejays.com zetten de schilderijen die Munch en Van Gogh van hun slaapkamers maakten om in virtual reality. Bezoekers kunnen zo letterlijk door de meesterwerken heen lopen.

Andere hoogtepunten zijn het werk van visueel kunstenaar Geoffrey Lillemon, en het interactieve kunstwerk ANIMA van Nick Verstand & Frouke ten Velden dat verkent hoe mensen zich emotioneel verhouden tot een kunstmatige entiteit. Maar ook de act van House of Makers die brieven van Munch en Van Gogh vertalen naar een choreografie met dansers van Codarts trekt veel aandacht. Daarnaast is er natuurlijk veel muziek, van onder anderen Easter, Malawi, Polynation en Applescal.