Herdenking sterfdag

Tot op de dag van vandaag inspireert het leven en werk van Van Gogh miljoenen mensen over de hele wereld. Ter gelegenheid van zijn 125ste sterfdag op 29 juli werken het Van Gogh Museum, het Institut Van Gogh Auvers en Stichting Van Gogh Europe samen om op een gedenkwaardige manier Van Gogh te eren. De activiteiten hebben ‘125 jaar inspiratie’ als thema.

Op het Museumplein in Amsterdam wordt een kolossaal zelfportret van Vincent Van Gogh onthuld door Bloemencorso Zundert, bestaande uit 50.000 dahlia’s. Op dezelfde dag lanceert het Van Gogh Museum De Grote Van Gogh Atlas in de Auberge Ravoux in Auvers-sur-Oise, waar Vincent van Gogh stierf. Daarna leggen familieleden van Van Gogh zonnebloemen en gele dahlia’s op Van Goghs graf, iets buiten Auvers-sur-Oise.