Generale repetitie nieuwe entreegebouw

In de aanloop naar de officiële opening op 4 september wordt op 18 augustus het nieuwe entreegebouw tijdelijk geopend voor circa 800 bezoekers. De generale repetitie is bedoeld voor een allround gebruikstest van alle nieuwe faciliteiten. Medewerkers kunnen zo ervaren en beoordelen hoe het ontvangen van bezoekers in de nieuwe ruimtes verloopt. Met de feedback van het publiek kunnen de laatste verbeteringen worden doorgevoerd voordat het gebouw officieel in gebruik wordt genomen. Met het nieuwe entreegebouw kan het museum meer bezoekers optimaal en gastvrij ontvangen. Naar verwachting kan de opening van het nieuwe entreegebouw op veel publieke belangstelling rekenen en om hier optimaal voor uitgerust te zijn is oefenen in een ‘bijna echte’ situatie essentieel.

Kinderziektes ontdekken en oplossen

Het publiek wordt actief gevraagd naar hun bezoekerservaring. De reacties leveren veel informatie op over de uitstraling van het nieuwe entreegebouw, maar ook over de beleving in het gebouw en de routing. De meerderheid van de bezoekers vindt de toegang via het nieuwe entreegebouw van het museum soepel verlopen. Ook vinden ze de routing en de locaties van de faciliteiten logisch. Een aandachtspunt vormt het wachtgebied buiten en dan met name de bewegwijzering, de rij-indeling en de route via de kassa naar de ingang.

Medewerkers zijn heel blij met deze oefening waarmee zij voorafgaand aan de grote opening kunnen oefenen in het nieuwe gebouw.