Erfgoed Vincent van Gogh na 125 jaar relevanter dan ooit

Recordaantal Van Gogh-fans bezoekt museum

Het Van Gogh Museum sluit het jubileumjaar 2015 af met een recordaantal bezoekers. Van Gogh is 125 jaar na zijn dood relevanter dan ooit. Ruim 1,9 miljoen cultuurliefhebbers uit Nederland en ver daarbuiten komen naar het museum voor een bezoek aan de vaste collectie en de tentoonstellingen. De meeste bezoekers komen uit Nederland (bijna 16%), gevolgd door Italië en de VS (allebei ruim 11%). De Aziatische landen China, Japan en Zuid-Korea zetten hun opmars van voorgaande jaren voort. In 2015 komen er 57.558 schoolkinderen naar het museum, van wie ruim de helft uit het buitenland. Hiermee voldoet het museum ruimschoots aan de gestelde norm van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.