Diner bij De aardappeleters

Yellow House-leden dineren bij schilderij

Op 16 april dineren de leden van The Yellow House, het vriendennetwerk voor particuliere steungevers, onder het schilderij De Aardappeleters in het Van Gogh Museum. Het diner wordt georganiseerd om hen te bedanken voor hun steun aan het museum. Jaarlijks vindt een event plaats voor de leden van dit netwerk, maar niet eerder dineerden zij tussen de werken van Van Gogh.

Kunst aan tafel: De aardappeleters

Deze avond staan aardappels op het vijfgangenmenu. Hotel De L’Europe heeft het diner zeer genereus aangeboden. De gastheren vanuit het museum zijn directeur Axel Rüger, advisor to the board Willem van Gogh (achterkleinzoon van Theo van Gogh, de broer van Vincent) en prof. dr. Louis van Tilborgh. Deze laatste geeft als senior onderzoeker een uitgebreide toelichting op het schilderij.