De campagne is goed zichtbaar op straat en duidelijk aanwezig op radio en tv. De nadruk ligt echter op de digitale media: dialoog en interactie met het publiek staan immers centraal. Op Facebook en Twitter is veel aandacht voor en respons op de campagne. Op de website van het Van Gogh Museum zijn alle vragen met alle antwoorden terug te vinden.
Tijdens de opening van het entreegebouw komt de campagne terug in het speciaal voor de opening gebouwde zonnebloemenlabyrint waar verschillende vragen te vinden zijn. Bovendien is er een app waar de bezoekers alle antwoorden op de 125 vragen kunnen opzoeken.
#9/125 Miriam Kuikman vraagt of Van Gogh links- of rechtshandig was
Van Gogh was rechtshandig. Dat weten we bijna zeker omdat hij in twee zelfportretten staat afgebeeld met het palet in zijn rechterhand. Maar omdat hij zichzelf heeft geschilderd met behulp van een spiegel, moet je dat beeld nog omdraaien. In werkelijkheid heeft Vincent de penselen dus rechts vast en houdt hij het palet in zijn linkerhand.
#47/125 Elisa Barrios vraagt of Vincent kon koken
Van Gogh stond zelden in de keuken. Hij at buiten de deur; zoals gebruikelijk was voor alleenstaande mannen. Toen hij bij Theo in Parijs woonde, gingen ze samen naar restaurants in hun wijk Montmartre. Het Grand Bouillon-Restaurant Du Chalet, een eenvoudig eethuis met betaalbare, vaste prijzen, behoorde tot hun favorieten. Van dit restaurant zijn vier menukaarten bewaard gebleven, waarvan Vincent de achterkant heeft vol getekend. Gauguin was ook vrijgezel, maar kon wel koken. In de tijd dat hij bij Vincent in Arles woonde, deed hij dat ook regelmatig: ‘Hij [Gauguin] is heel interessant als vriend – ik moet je zeggen dat hij perfect kan koken; ik denk dat ik dat van hem ga leren, dat is heel handig.’
#117/125 Joy Loney vraagt wie Van Goghs muze was
Van Gogh had niet speciaal één muze. Er waren wel verschillende vrouwen in zijn leven op wie hij verliefd was – enkele van hen schilderde hij ook. Agostina Segatori, de Italiaanse café-uitbaatster in Parijs met wie Van Gogh een tijdje een relatie had, was de meest flamboyante onder die vrouwen. Hij schilderde tenminste twee portretten van haar.
De campagne ‘125 vragen in 125 dagen’ komt tot stand in samenwerking met creatief bureau Petrik Sweezie/Capitola, mediabureau Mediaxplain en advies- en productiebureau voor brand activation Xsaga. De campagne wint in 2016 een San Accent prijs.